matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz brakujące współrzędne punktów D=(x;5)
alcik:
y=|
1
3
x+1|
1 cze 10:28
Basia:
zapewne D należy do wykresu funkcji wtedy 5 = |
1
3
x+1| ⇔
1
3
x+1 = 5 lub
1
3
x+1 = −5 dokończ
1 cze 12:40
alcik:
ok x wyszedł 12
1 cze 17:51
picia:
tylko?
1 cze 17:56