matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wzór ogólny monotoniczneo ciągu geometrycznego an
panda:
a
1
* a
5
= 1 a
2
2
/ a
3
2
= 25
31 maj 22:25
Mila:
a
3
1
(
)
2
=
=q
2
q>0 − ciąg monotoniczny
a
2
25
1
q=
5
1
a
1
*a
1
*(
)
4
=1
5
a
1
2
=625 a
1
=25 a
n
=a
1
*q
n−1
dokończ
31 maj 22:50