Średnie
babyclon: jaki procent średniej geom licz 6 i 9 stanowi ich średnia harmoniczna?
Czy to jest dobrze:
ŚRg=
√6*9 = 3
√6
3
√6−100%
x=40
√6=98%
31 maj 21:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | | 1 | |
Śr harmoniczna = |
| + |
| ... coś źle dodałeś/−aś  |
| | 6 | | 9 | |
31 maj 21:44
babyclon: | | n | |
Łaś  Ale wzór śr Harm jest= |
| |
| | | |
31 maj 21:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
jeśli tak ... to masz (zapewne) dobrze
31 maj 21:48
Eta:
ok
31 maj 21:50
Mila: Wygodnie jest korzystać z wzoru:
31 maj 21:56