matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekszałcanie wyrażenia
mik:
Jeśli ktoś może szybko rozwiązać, to proszę! 5 x 10
7
x 4 x 10
−
3
31 maj 21:10
danoel:
Jeśli dobrze to odczytałem to: 5 * 10
7
* 4 x 10
−
3= 20 * 10
4
= 10 * 2 * 10
4
= 2 * 10
5
= 200 000
31 maj 21:41