Wielomiany
Zapotrzebowany: Dany jest wielomian w(x). Oblicz w=−1, w=0, w=1 ,w =2
podam jeden przykład proszę o rozwiązani a resztę sam ogarnę:
a)x3−4x2+8x+2
31 maj 19:41
Eta:
Co to jest w= −1 ? może chodzi o W(−1) ?
31 maj 19:43
Zapotrzebowany: tak o to chodzi W (−1) przepraszam za moją niedokładność
31 maj 19:45
Eta:
Podstawiasz do wielomianu za x= −1 i otrzymujesz
W(−1)= (−1)
3−4*(−1)
2+8*(−1)+2= .... dokończ
podobnie W(2)= 2
3−4*(2)
2+8*2+2=....
powodzenia
31 maj 19:50
Zapotrzebowany: W(−1)= (−1)3−4*(−1)2+8*(−1)+2=−1−4−8+2=10?
31 maj 19:53
Beti: −13 + 2 =
−11
31 maj 19:57
Zapotrzebowany: o joj sorka tak mnie łeb boli ze to masakra ale bd −11
31 maj 20:00