pola i obwód
SceneAngell:
1. wysokość rombu ma długość 4√3 cm , zaś jego kąt ostry ma miarę 60 stopni . Oblicz pole i
obwód tego rombu.
2 Naszkicuj wykres funkcji , podaj jej miejsca zerowe oraz określ monotoniczność funkcji :
a) y=−x+1
b) y=−1
c) y=x2−10x+1
3. w prostokątnym układzie współrzędnych zaznacz zbiór punktów , których współrzędne spełniają
układ nierówności :
to jest duża jedna klamerka −−−> {2x+y≤3
{−x+y>−3
31 maj 19:21
31 maj 19:38
31 maj 19:38
31 maj 19:39
krystek: 3)y≤−2x+3
y>x−3 kreślisz te funkcje i w pierwszym przypadku są to punkty pod i na prostej y=−2x+3
a w drugim nad prosta y=x−3
31 maj 19:41