matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane sa wielomiany
kasia:
P(x)=3x−1,Q= −x
2
−2x+3 wykonaj: W(x)+P(x)= W(x)− P(x)= 2−W(x)+3 P(x)=
31 maj 19:16
kp:
W(x)+P(x)=3x−1+(−x
2
−2x+3)=−x
2
+x+2 W(x)−P(x)=3x−1−(−x
2
−2x+3)=x
2
+5x−4
31 maj 22:27