matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole graniastosłupa
monika:
Oblicz pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego przedstawionego na rysunku.
31 maj 19:15
Beti:
a
h
cos60
o
=
sin60
o
=
12
12
1
a
√
3
h
=
=
2
12
2
12
a = 6 h = 6
√
3
a
2
√
3
P
c
= 2*
+ 3*ah = ... podstaw i dokończ
4
31 maj 19:20