matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skróc wyrazenia
ikar:
6a
3
b
2
c
18abc
x
2
−9
2(x+3)
31 maj 19:07
Mateusz:
x
2
−9
(x−3)
(x+3)
=
=... dokończ
2(x+3)
2
(x+3)
pierwsze robisz w sumie tez analogicznie a nawet szybciej mozna aha korzystałem tutaj ze wzoru (a−b)(a+b) = a
2
−b
2
31 maj 20:19
Eta:
1/ dla a,b,c ≠0
1
...=
a
2
b
3
31 maj 20:21
ikar:
niee rozumiem
1 cze 12:28