matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdz tozsamosc
larakg:
sprawdz tozsamosc 2cos
2
α−1=1−2sin
2
α
31 maj 11:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
L= 2cos
2
− 1 = 2cos
2
− cos
2
− sin
2
= cos
2
− sin
2
= (1−sin
2
) − sin
2
= 1−2sin
2
= P
31 maj 12:09