matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz najwieksza wartosc funkcji
larakg:
wyznacz najwieksza wartosc funkcji f(X)=−(x+1)
2
+2
31 maj 11:50
ICSP:
2
31 maj 11:51
Mila:
x
w
=−1 y
w
=2 parabola skierowana w dół. Największa wartość w wierchołku paraboli − czyli 2.
31 maj 16:01