matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
larakg:
rozwiaz rownanie 6x
4
−11x
2
−35=0
31 maj 11:40
ICSP:
t= x
2
przy założeniu t ≥ 0 otrzymujesz: 6t
2
− 11t − 35 = 0 liczysz t
1
i t
2
sprawdzasz to z założeniem a na sam koniec wyliczasz x.
31 maj 11:41