Fiza
janick: potrzebuje rozwiązania zadania ale z fizyki, byłby ktos w stanie pomóc, jeśli tak to podam
zadanie !
31 maj 10:15
Kejt: pytanie na jakim poziomie..
31 maj 10:27
Grześ: Jesli będzie do poziomu liceum, to chyba jestem w stanie pomóc
31 maj 10:27
janick: Drganie punktu materialnego odbywają się zgodnie ze wzorem x=0,03 sin (t − 0,5).We wzorze tym
wszystkie wielkości charakteryzujące ruch przedstawione są w jednostkach układu SI.Znależc
największe wartości prędkości i przyśpieszenia. Jaka będzie faza drgań po 5 s od chwili
początkowej.
Byłbym bardzo wdzięczny
31 maj 10:33
janick: Poziom LO
31 maj 10:34
janick: błąd we wzorze −−−> x= 0,03 sin x (t−0,5)
Poziom LO
31 maj 10:35
bart: porownaj po prostu z ogolnym wzorem.. −.−
31 maj 10:37
janick: łatwo powiedziec trudniej zrobić, ja nie ogarniam fizyki a musze to na jutro miec możecie coś
konkretnego napisać ?
31 maj 10:40
bart: x=0.03sin(t−0,5)
x=Asin(ωt+φ)
A=0.03m
ω=1rad/s
φ=−0.5rad
V=Aωcos(ωt+φ)
a=−Aω2sin(ωt+φ)
31 maj 10:41
janick: mógł byś jeszcze to mniej więcej opisać żebym wiedzial które co oznacza ?
31 maj 10:43
ssman:

tutaj masz opis graficzny:
31 maj 11:11