matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o pomoc!!!!!!!! :(:(:(
Kasia:
Oblicz x z równania logx = 2log4 +
1
3
log2 − log
3
√
(2
31 maj 10:13
Alkain:
logx=log16+log
3
√
2
−log
3
√
2
logx=log16
3
√
2
−log
3
√
2
16
3
√
2
logx=log
3
√
2
logx=log16 x=16
31 maj 10:30