matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostroslup
maciej:
wszystkie krawedzie ostroslupa prawidlowego czworokatnego maja dlugosc 2. oblicz jego objetosc
31 maj 08:48
Beti:
d = a
√
2
= 2
√
2
1
H
2
+ (
d)
2
= a
2
2
H
2
+ 2 = 4 H
2
= 2 H =
√
2
1
V =
a
2
H = ...
3
31 maj 09:17