liczby naturalne
m: dane są dwie parzyste liczby naturalne k i l.nie są one podzielne przez4 .uzasadnij że k 4−
l4 jest podzielna przez 28
30 maj 23:33
Eta:
Też nie działa

np: k=2 l=1
k
4−l
4= 16−1=15 −−− nie jest podzielna przez 2
8
Może masz jakieś dodatkowe warunki, których nie podałeś/aś
30 maj 23:39
Godzio:
Eta parzyste

k = 4p + 2
l = 4m + 2
(4p + 2)
4 − (4m + 2)
4 = ( (4p + 2)
2 − (4m + 2)
2)((4p + 2)
2 + (4m + 2)
2) ... itd
30 maj 23:42
Eta:
Ajjjj nie doczytałam
30 maj 23:43
30 maj 23:43
Ajtek:
Eta zerknij tutaj jak możesz

. To jest zaraźliwe

.
30 maj 23:46