Mógłby ktoś rozwiązać mi te całeczki? Plisss =)
Gosik: ∫dxx2 i ∫sinxcos3xdx
30 maj 23:28
Gosik: | | dx | | sinx | |
przepraszam za jakosc, jeszcze raz pisze: ∫ |
| oraz ∫ |
| |
| | x2 | | cos3x | |
30 maj 23:31
Gosik: | | dx | |
Upsss, przepraszam w pierwszej całeczce ma być: ∫ |
| sorrrki |
| | x2−1 | |
30 maj 23:32
ZKS:
Pierwsza całka na ułamki proste rozłóż.
30 maj 23:36
Basia:
a w drugiej podstaw t = cosx
30 maj 23:37
ZKS:
Druga podstawienie cos(x) = t , sin(x)dx = −dt.
30 maj 23:37
Mila: 1) x2−1 =(x−1)(x+1) rozłożyć na ułamki proste
2) podstawienie cosx=t
30 maj 23:46
Gosik: Dziękuję Ślicznie!
30 maj 23:58
Mila:
30 maj 23:58