matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania
qwer:
a) sin(2x+
π
4
)=−
√
2
2
b) cos(
1
2
x−
π
6
)=
1
2
30 maj 22:29
Mila:
π
√
2
sin(2x+
)=−
4
2
π
π
π
3π
2x+
=
+π+2kπ lub 2x+
=
+π+2kπ
4
4
4
4
6π
2x=π+2kπ lub 2x=
+2kπ
4
3π
x=π/2+kπ lub x=
+kπ
4
1
π
1
cos(
x−
)=
2
6
2
1
π
π
1
π
π
x−
=
+2kπ lub
x−
=−
+2kπ dokończ
2
6
3
2
6
3
31 maj 00:13