równania
m: ile jest rozwiązań układu równań wart.bezw.y=x+y−1 i y=−1/2x + m
30 maj 22:01
Maslanek: Co znaczy to wart. bezw.?
30 maj 22:14
m: wartość bezwzględna
30 maj 22:15
Maslanek: Z czego?
30 maj 22:16
Eta:
30 maj 22:17
m: tylko y
30 maj 22:18
Mateusz:
m jezeli posiadasz standardową klawiature qwerty to odszukaj (powinien byc nad klawiszem
Enter obok PgUp taki klawisz |,\) zeby zrobic "|" naciskasz Shift i ten klawisz bo tu nie
wiadomo gdzie ten moduł ma byc tzn z czego
30 maj 22:18
Maslanek: Rozpatrzmy przypadki:
1)
y≥0. Wtedy:
....
2)
y<0. Wtedy:
....
30 maj 22:20
m: tylko z y
30 maj 22:21
m: tylko z y
30 maj 22:21
m: więc
30 maj 22:44
Basia:
napisz treść porządnie
kompletnie nie wiem o co tu chodzi
30 maj 22:49
m: |y|=x+y−1 i drugie równanie y=−1/2x+m ten układ równań ile ma rozwiązań w zależności od
wartości m
30 maj 22:57
m: nie masz pomys łu?
30 maj 23:33