napisz rownanie okregu
burba: napisz rownanie okregu o srodku S=(−4,5) stycznego do prostej y+2=0
30 maj 21:57
Ajtek:
Policz odległość punktu S od prostek y+2=0, czyli y=−2, znajdziesz promień.
(x−xs)2+(y−ys)=r2
gdzie xs, ys to współrzędne środka okręgu.
30 maj 22:01
picia:
policz odleglosc miedzy S=(−4;5) a pkt A=(0;−2) to otrzymasz r. podstaw do wzoru na rownanie
okregu i koniec.
30 maj 22:02
picia: no w sumie niewiadomo w jakim to punkcie
30 maj 22:05
Ajtek:
Cześć
picia, należy zrobić tak jak napisałem, prościzna

.
30 maj 22:08
picia:
czesc
Ajtek, nooooooo wiem......
30 maj 22:11