matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
michu:
Oblicz x. Bardzo proszę o wyjaśnienie rozwiązania
log
x
1
8
= 3
30 maj 21:55
picia:
1
x
3
=
8
1
x
3
=(
)
3
2
1
x=
2
30 maj 21:58
Eta:
x>0 i x≠1
1
z def. logarytmu x
3
=
8
1
x
3
= (
)
3
⇒ x=....
2
30 maj 21:58
picia:
to jest z deifnicji logarytmu
30 maj 21:59
michu:
wielkie dzięki !
30 maj 22:01