wielomiany
karla: Proszę o POMOC

dla jakich wartość parametru a ∊R wielomianu W(x)=x
3 −(a+1)x
2 + (a+2)x −2
ma trzy różne pierwiastki rzeczywiste, których suma jest większa od dwóch?
30 maj 20:24
karla: Może ktoś pomóc to bardzo ważne.
30 maj 20:40
karla:
prosze
30 maj 22:33
ICSP: wzory Viet'a dla wielomianu stopnia III trzeba znać
30 maj 22:35
karla: co
30 maj 22:35
ICSP: wzory Viet'a dla wielomianu stopnia III
30 maj 22:36
karla: a jakie to
30 maj 22:36
ICSP: a takie dla wielomianu stopnia III
otwórz google i wpisz wzory Viet;a
30 maj 22:38
Ajtek:
Witaj
ICSP, widzę powrót do starego nicka

.
karla zapewne zaraz dostaniesz link do tych wzorków
30 maj 22:38
karla: aha
30 maj 22:39
ICSP: Ajtku proszę pomóż mi :
n = 1
ja zbadać zbieżność takiego potwora ?
30 maj 22:39
Ajtek:
ICSP, ja zbieżności liczyłem, tzn. próbowałem liczyć 13 lat temu

.
30 maj 22:42
ICSP: no to mam problem
30 maj 22:44
karla: Jakie są te wzory? Może ktoś napisać Prosze proszę
30 maj 22:45
karla: Dziękuję
30 maj 22:47
Basia:
ilorazowe;
| 1n | | 1 | | 1 | |
| = |
| → |
| = 1 |
| 1n*cos1n | | cos1n | | cos0 | |
albo na odwrót też wyjdzie a mniej pisania
30 maj 22:47
30 maj 22:47
Ajtek:
Już mnie uprzedzili

.
30 maj 22:48
ICSP: Dziękuję Basiu
30 maj 22:48
karla: Pamiętać coś takiego 13 lat

!
SZACUNEK
30 maj 22:50
Ajtek:
karla ja nie pamiętam, w tym sęk

.
30 maj 22:52
karla: I TAK WAS PODZIWIAM
30 maj 22:53
Ajtek:
karla matematyka nie gryzie

. Więcej wiary w siebie, trochę ćwiczenia, wszak trening
czyni mistrza, i będzie dobrze

.
30 maj 22:54