matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
izabbb:
Z obliczeń (całka) otrzymałam postać:
1
3
lnIyI = −x+c i nie wiem co dalej. Czy mogę to zapisać: y
1
3
= e
−x+c
czy może
1
3
y = e
−x+c
30 maj 18:08
Maslanek:
Opcja pierwsza. Z tym, że |y|
1/3
.
30 maj 18:11