...
Klaudiaa:

Linia nie jest idealnie prosta ale nie wiem jak ja narysowa krzywa

a chodzi o to by
okreslic Df3= i Wf3= z gory dzieki
27 kwi 16:26
tim: Ale co Df3 oraz Wf3?
27 kwi 16:27
Klaudiaa:

podam Ci przyklad

i tu Df4= <−3;4) Wf4=( −1;2>
27 kwi 16:33
tim: Rozumiem, że te punkty leżą (−3,2) oraz (4,−1)
Chodzi o dziedzinę i zbiór wartości?
27 kwi 16:35
Klaudiaa: tak tak
27 kwi 16:40
tim: No to się mówi. A mam pytanie w (f3) nie ma żadnych kółek na końcu?
27 kwi 16:42
Klaudiaa: sa sa
wlasnie zapomnialam narysowac
27 kwi 16:55
Klaudiaa: zaraz poprawie
27 kwi 16:56
tim: Ok to czekam.
27 kwi 16:56
Klaudiaa:
27 kwi 17:00
Klaudiaa: i tak jak mowilam linia jest krzywa
27 kwi 17:00
Klaudiaa: taki werzyk hehe
27 kwi 17:00
tim: Dziedzina to to jakie x są na wykresie
Zbiór wartości to to jakie Y są na wykresie.
Podaj sprawdzimy.
27 kwi 17:05
Klaudiaa: c mam podac?
27 kwi 17:10
tim: Jakie x obejmuje ta prosta i jakie y.
27 kwi 17:11
Klaudiaa: x obejmuje 9 i −6 a y 5 − 2
27 kwi 17:18
tim: Więc
Dziedzina (x) to <−6,9) przy 9), gdyż kółko jest otwarte

Zbiór wartości (y) to <−2,5)
27 kwi 17:20
Klaudiaa: a w zbiorze wartosci nie powinno byc (−2;5> bo kóleczko zamkniete?
27 kwi 17:26