równanie parametryczne
paulina: napisz równania parametryczne:
A = (3, −2, 5)
B = (1,0,−1)
C= (2,3,5)
30 maj 17:47
Krzysiek: to chyba nie jest cała treść zadania...?
30 maj 17:48
paulina: właśnie jest,
30 maj 17:49
AS: Przyjąłbym,że chodzi o proste AB , AC i BC
Prosta AB: [3,−2,5] + [−2,2,−6] t , t ∊ R , podobnie następne.
30 maj 18:28
paulina: czyli AC: [3, −2, 5] + [−1, 5, 0] t
i BC: [1, 0, −1] + [1, 3, 6]t ?
30 maj 18:40
AS: dobrze , ale brak założenia t ∊ R
30 maj 19:31
paulina: no tak tak, to wiem : )
dziękuję!
30 maj 20:05