Funkcje
Ania: Witam
Mam problem z zadaniem z funkcji wielu zmiennych.
Znalezc zbior pkt ciaglosci funkcji:
f(x,y)= 1) ex dla x<y
2) ey dla x>=y
a to druga funkcja
f(x,y)= 1) sinx dla y>=0
2) dla y<0
Prosze o dokladne wytlumaczenie o co wogole chodzi w ciaglosci w funkcji wielu zmiennych
30 maj 17:43
Basia:
funkcja jest ciągła w p−cie (x0;y0) ⇔
lim{(x,y)→(x0,y0)} f(x,y) istnieje i = f(x0,y0)
i dwa pytania:
1. masz znaleźć zbiór punktów ciągłości czy raczej nieciągłości ?
2. w drugim przykładzie brak wzoru funkcji dla y<0; jaki on jest ?
30 maj 19:34