matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
hhh:
przekrój osiowy stożka jest trójkątem prostokątnym. v stozka = 8/3 pi. obl dlg tworzacej l
30 maj 17:42
Eta:
l
√
2
r=h=
2
1
8
πr
2
*h =
π
3
3
podstaw dane i wyznacz "l" .......
30 maj 17:49
hhh:
sory ale dalej tego nie rozumie, moglabys do konca to zrobic?
30 maj 17:54