matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!! :)
Ewelinaaa:
Oblicz długość przekątnych rombu o kącie ostrym 60* i polu równym 32√2 cm2
30 maj 17:24
Ewelinaaa:
Help
30 maj 17:28
Eta:
Myślę,że jest tak : P= 32
√
3
Romb składa się z dwu trójkątów równobocznych
a
2
√
3
P= 2*
⇒ a
2
= 64 ⇒ a=8
4
a
√
3
to długości przekątnych : IBD|=a=8 i |AC|= 2*h(ΔABC)= 2*
= 8
√
3
2
30 maj 17:33
Ewelinaaa:
Dziękuję baaaaaaaaardzo
!
30 maj 17:35
Eta:
30 maj 17:36