wxDev-C++
Studentka: jestem na 2 semestrze matematyki i mam do napisania kolokwium z informatyki. czy o godz 14 jest
ktos w stanie mi napisać program? od 14−17 bede potrzebowala 2 programy, ale jak dostane 1 to
bedzie super. nie wiem jakiego typu moglo by to byc zadanie, pewnie nie trudne

piszemy w
wxDev c++. Czy ktoś mi pomoże?
30 maj 13:13
bart: nie wyłączają neta na czas sesji?
30 maj 13:16
Studentka: Nie mam pojęcia

to nie jest egzamin, tylko kolokwium zaliczeniowe
30 maj 13:17
Asyy: a z czego to bedzie zaliczenie?
30 maj 13:32
Mateusz:
Haha to piszecie program na kartce?
30 maj 13:35
Ja: wczytuje liczbe naturalna, sprawdza czy jest on potegą trójki
30 maj 14:12
Ja: i drugi program: wczytuje 2 liczby naturalne, wypisuje sumę ilości dzielników
30 maj 14:16
Studentka: WRÓĆ! pomyliłam grupy.
1.wczytuje liczbe naturalna, sprawdza jaka jest maksymalna potega dwojki mniejsza od niej
2. wczytuje 2 liczby naturalne wypisuje wszytskie wspolne dzielniki
30 maj 14:21
Studentka: Mam czas do 15 xD Proszę was bo nie zostanę dopuszczona do egz

a informatyka konczy mi sie
wlasnia miala ja jeden semestr
30 maj 14:32
Mateusz:
2) Czyli program obliczający NWD jak rozumiem?
30 maj 14:39
Mateusz:
Nie jednak nie
30 maj 14:40
Studentka: nie... masz np liczbe 10 i 15. ich wspolne dzielniki to 1 i 5. Tyle

proszę ślicznie na
kolanach...
30 maj 14:43
Mateusz:
Wiem załapałem

Po co zaraz na kolanach

jezeli nie ma wymagań co do złożoności obliczeniowej no to na
szybko programik: (dla liczb powyzej 1000000 to on sie raczej do jutra by nie wyrobił

) ale
nie mam czasu teraz zeby go udoskonalic mozna by coś z Euklidesem poprobowac
#include <iostream>
#include <cstdio>
using namespace std;
int main()
{
int n1, n2;
int c =1;
int d =1;
cout << "Wprowadz liczbe n1 ";
cin >> n1;
cout << "Wprowadz liczbe n2 ";
cin >> n2;
for(d=1; d<=n2; d++){
for(c=1;c<=n1;c++){
if(n1 == n2*c/d and n1%c==0 and n2%d==0){
cout << n1/c << "\n";
}else{}
}
}
c=1;
cin.ignore();
getchar();
return 0;
}
30 maj 14:58