:(
Letty: doprowadź do najprostszej postaci,
(1+x−1)−2 − (1−x−1)−2
29 maj 23:21
Letty: doprowadziłam to do tego, nie jestem pewna czy dobrze :
= (1+x)2 − (1−x)2
jest tu jakis wzór?
29 maj 23:24
konrad: źle
29 maj 23:26
ZKS:
a2 − b2 = (a − b)(a + b)
29 maj 23:26
Bezimienny: | 1 | | 1 | |
| − |
| jeżeli już  a pożniej (a+b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 |
| (1+x−1)2 | | (1−x−1)2 | |
29 maj 23:27
ZKS:
To jak jest w końcu w poleceniu
(1 + x−1)−2 − (1 − x−1)−2 czy (1 + x)2 − (1 − x)2?
29 maj 23:27
Bezimienny: faktycznie mozna tak jak ZKS
29 maj 23:28
Letty: to pierwsze.
29 maj 23:33
ZKS:
| | 1 | | 1 | |
( |
| )2 − ( |
| )2 |
| | 1 + x−1 | | 1 − x−1 | |
Teraz skorzystaj z wzoru a
2 − b
2 = (a − b)(a + b).
29 maj 23:40
29 maj 23:54
Letty: ok, juz mi pięknie wyszło. Dzięki
30 maj 00:01