jezali to mozliwe zapisz funkcje w postaci iloczynowej
xyz:
jezali to mozliwe zapisz funkcje w postaci iloczynoweja) y=x²−3x
b) y=9x²−1
c) y=2x²+3x+1
d) y=−6x²+x+2
e) y=x²−2x−4
f) y=12x²−12x+3
g) y=2x²−3x+4
h) y=x²+7x+6
i) y=x²+9x
j) y=4x²−16
k) y=x²+81
l) y=−2x²−x+3
29 maj 23:04
Eta:
Dopisz jeszcze więcej przykładów
29 maj 23:07
29 maj 23:07
picia: i chcesz zeby Ci wszystkie zrobic

a) y=x(x−3)
stosuj wzory skroconego mnozenia, licz Δ i pierwiastki,wyciagaj przed nawias. to widze w tych
przykladach.
29 maj 23:07
29 maj 23:08
ZKS:
Od razu wrzuć tu skan całego zbioru zadań.
29 maj 23:08
Eta:
29 maj 23:08
xyz: potrzebuje pilnie tego na jutro, zrobiłem 3 razy tyle jeszcze to mi zostało, pomóżciee
29 maj 23:11
picia: i dzisiaj Ci to zadali

jedno juz masz
29 maj 23:12
xyz: to pomóżcie w tych dziesięciu
29 maj 23:14
Eta:
b) y= (3x−1)(3x+1)
i) y=x(x+9)
j) y=4(x−2)(x+2)
29 maj 23:22
picia: to tez cos zrobie
29 maj 23:52
Aga1.: To i ja dorzucę
k) nie da się zapisać w postaci iloczynowej
29 maj 23:55