Eta:

f(x)=|x
2−4x|= m−1
f(x)= |x
2−4x|+1 =m
y= x
2−4x =x(x−4) −−− wykresem parabola ramionami do góry
miejsca zerowe x=0 v x= 4
W(2, −4)
1/ rysujesz parabolę
zielony wykres
2/ odbijasz tę część wykresu spod osi Ox nad oś OX
3/ przesuwasz ten wykres (2) w górę o 1 jednostkę
i otrzymujesz wykres :
f(x)= |x
2−4x| +1
f(x)=
m ( proste równoległe do osi OX (
−−−−−−−−
przecinają niebieski wykres : (
czerwone punkty
2 rozwiązania dla m€ (5,
∞) U {1}
3 rozwiązania dla m= 5
4 rozwiązania dla m€(1,5)
0 rozwiązań dla m€ ( −
∞, 1)