matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
( 4 - x^2 ) ( x^2 2x 1 ) = 0
madziara:
( 4 − x
2
) ( x
2
+ 2x + 1 ) = 0 jak to rozwiązać?
27 kwi 16:06
tim:
⇔ gdy 4 − x
2
= 0 lub/i x
2
+ 2x + 1 = 0
27 kwi 16:07