matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
koko:
−1
napisz wzór funkcji, wiedząc, że miejscem zerowym funkcji jest liczba
i dla argumentu
2
3,5 wartość funkcji wynosi 4
29 maj 20:15
picia:
y=ax+b
1
0= −
a+b
2
4=3,5a+b rozwiaz uklad
29 maj 20:18