Pochodne cząstkowe
A.: Obliczyć pochodne cząstkowe względem każdej zmiennej dla funkcji:
(sinx)lny
29 maj 14:54
Bezimienny: co to za kreska
29 maj 14:59
A.: miało być do potęgi lny ale tylko pierwszą literę wzięło jako potęgę
29 maj 15:14
Ewa: f'x = (sinx)lny * ln(sinx) * cosx chyba?
29 maj 15:31
Basia:
nie
f'
x = lny*(sinx)
(lny) − 1*cosx
| | 1 | |
f'y = (sinx)lny*ln(lny)* |
| |
| | y | |
29 maj 15:34
A.: f'y =(sinx)lny * ln(sinx) * 1/y a nie tak?
29 maj 15:39
Bezimienny: tak ln(sinx)
29 maj 15:40
Basia:
oczywiście, że tak; głupieję już przy tej pogodzie
29 maj 15:40
III: ∫x*sin(x2+1)dx
19 cze 21:22