dana jest funkcja f(x)=(u{3}{2})^x +a. oblicz a, jezeli:
martynka: dana jest funkcja f(x)=(32)x +a. oblicz a, jezeli:
a) wykres funkcji F przechodzi przez punkty (1,12)
b) miejscem zerowym funkcji jest liczba −2.
29 maj 09:37
29 maj 09:42
martynka: a dasz rade mi to obliczyc? bo mi cos nie wychodzi
29 maj 09:46
picia: a ile Ci wyszlo?
29 maj 09:47
martynka: nie wychodza mi obliczenia

prosze oblicz mi to
29 maj 10:41
kuba: to tak ma byc?
a) 12 − (32)1=a
12 − 32 = a
−22 = a
a= −1
b) 0= (32)−2 +a
0−94 =a
a=−214
29 maj 12:17
Basia:
(a) dobrze
(b) źle bo (32)−2 = (23)2 = 49 a nie 94
94 to (32)2
29 maj 12:21
kuba: aha dzieki
29 maj 12:30