czy podana rownosc jest prawdziwa?
martynka: a)log10=2log5
b)log36=2log6
c)log*16= log* 25− 2log*3
tam gdzie jest * powinno byc male 2 pod log

nie moge napisac wiec tak napisalam
29 maj 08:07
Aga1.: a)log10=log52
log10≠log25
b)log36=log62=2log6
29 maj 08:27
krystek: a)nie
b)tak
c)czy podstawa 2 czy do potęgi po lewej str masz instrukcje zapisu
29 maj 08:29
martynka: c)log2 16= log2 25− 2log2 3
29 maj 08:31
Aga1.: | | 25 | |
log25−log23=log2 |
| ≠log216 |
| | 3 | |
29 maj 08:35
krystek: | | 25 | | 5 | |
log2 |
| ≠log216 lub2(log2 |
| )≠log216 |
| | 9 | | 3 | |
29 maj 09:00
mati: (2logo,1 3−log0,1 27)
8 wrz 17:38
nickx:
6 paź 16:50