matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Letty:
Mam pytanie czy moge to tak rozbić
4
12
− 9
6
= (4
6
− 9
3
)(4
6
+ 9
3
)=(2
6
− 3
3
)(2
6
+ 3
3
)(4
6
+ 9
3
)
28 maj 23:48
Eta:
Możesz
nawet jeszcze dalej : a
3
+b
3
= (a+b)(a
2
−ab+b
2
) a
3
−b
3
= .........
28 maj 23:52
Letty:
Ok. Dzięki
28 maj 23:57