matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potrzebuję pomocy ;) przekształcanie wzoru
Bartman:
T=2π
√
l
g
czy może ktoś mi pomóc i wyznaczyć z podanego wzoru l ? tam pod pierwiastiem jest l/g coś słabo widać
28 maj 23:00
Eta:
podnosimy obustronnie do kwadratu
l
T
2
=4π
2
*
/*g
g
4π
2
*l= gT
2
/: 4π
2
gT
2
l=
4π
2
28 maj 23:04
Mila:
i
T=2π
√
/
2
g
i
T
2
=4π
2
*
/*g
g
T
2
*g=4π
2
*i
T
2
*g
i=
4π
2
28 maj 23:05