matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Eww:
zadanie 3 Promień mamy dany =5 2r=h r−promien h−wysokość z własności W czworokącie opisanym na okręgu sumy długości przeciwległych boków tego czworokąta są równe. a + c = b + d masz tak 18+12=a+c wzór na pole
a+c
p=
*h
2
28 maj 22:48
Aga1.:
a+c=30 h=10 P=15*10=150
29 maj 10:12