planimetria
Aga: W równoległoboku ABDC (|kąt ADC|>90stopni) z punktów B i D poprowadzono wysokości długości 60cm
w kierunku krótszych boków. Powstał prostokąt o polu 1500. Z tych samych wierzchołków
poprowadzono wysokości długości 39 na dłuższy bok równoległoboku. Oblicz pole powstałego
prostokąta
28 maj 22:33
Eta:
Pomagam

rysuję
28 maj 22:46
Eta:
przekątna BD jest wspólną przekątną obydwu prostokątów
Długość przekątnej BD z tw. Pitagorasa
|BD|
2= 60
2+25
2 ⇒ |BD|= 65
Wyznacz ponownie z tw. Pitagorasa w ΔBMD długość |MB|
i P(MBDN)= 39*|MB|= ........... dokończ
28 maj 22:54
Aga: ok, juz wiem jak
28 maj 22:56
Eta:
Mam rozumieć,że niepotrzebnie pisałam?
28 maj 22:58
Aga: potrzebnie ^^ bo nie wiedziałam, ale okazało się banalne
28 maj 22:59
Eta:
ok
28 maj 23:00
Aga: dziękuję po raz kolejny
28 maj 23:01