Oblicz pole jednago powstalego odcinka kola
miśka:

z pewnego kola odciato 3 odcinki kola cieciwami Ab.Bc.Ac i w ten sposob otrzymano trojkat
ABC w ktorym kas AB=60 a boki maja dlugosc AC=15 Bc=12 .Oblicz pole jednago powstalego
odcinka kola niebieska kreska to R
27 kwi 15:33
miśka: oj nie moj rysunek eheheh
27 kwi 15:34
miśka: nei wiem co mi sie wkleilo
27 kwi 15:34
tim: Nie ten rysunek i nie ma kąta AB
27 kwi 15:38
miśka: kat ab =60
27 kwi 15:48
miśka: nei zle wszytsko jeszczse raz napisze ok?
27 kwi 15:48
miśka:

z pewnego kola odciato 3 odcinki kola cieciwami Ab.Bc.Ac i w ten sposob otrzymano trojkat
ABC w ktorym kat CAB=60 a boki maja dlugosc AC=15 Bc=12 .Oblicz pole jednago powstalego
odcinka kola niebieska kreska to R
czerona prosta 12
niebieska prosta 15 szara prosta a
zielony kat 60 stopni
rozowe proste R
27 kwi 15:52
miśka: no i kat miedzy tymi rozowymi to 120 oczywiste
27 kwi 15:55
miśka: ktos wie?
27 kwi 15:57
miśka: halo

27 kwi 16:00
M.: co masz tu obliczyc?
27 kwi 16:05
miśka:

no pisalam pole jedengo powstalego wycinka to co na zielono
27 kwi 16:10
M.: no napisalas odcinka... i troche nieczytelnie bylo to nap
27 kwi 16:14
miśka: umie ktos?
27 kwi 16:14
miśka: M umialabyc wyszlo mi narazie a=3{31} R=pierwiastek z 93
27 kwi 16:15
M.: napisalas ze szara kreska to a i z Twojego rysunku wynika ze ta sama kreska to BC czyli
jak podalas 12
27 kwi 16:17
M.: 
zaraz moment...
27 kwi 16:18
miśka: AB=12
27 kwi 16:21
miśka: mialam blad
27 kwi 16:21
M.: no wlasnie.
27 kwi 16:22
M.: a AC napewno =15
27 kwi 16:23
miśka: tak
27 kwi 16:25
miśka: mi wyszlo a=3 pierwiastek z 31 i R=pierwiastek z 93
27 kwi 16:25
M.: nie czaje... napisalas ze niebieska kreska to R i ze niebieska kreska =15 wiec skad te
3
√31
27 kwi 16:27
M.: nie nie ja nie mam do tego glowy
27 kwi 16:28
miśka: rozowe to R! a niebeiska ma 15
27 kwi 16:28
miśka: czytaj to 2 a nie 1 bo to 1 to nei moj rysunek
27 kwi 16:29
M.: widze ze to nie ten rysunek

ale sama zobacz jak opisalas w tym 2 to wszystko.
nie wiadomo o co chodzi
27 kwi 16:30
M.: niebieska kreska to R
rozowe to R
niebieska prosta=15 [

]
27 kwi 16:31
miśka: patrz na 2 rysunek tam wszytsko dobrze jest napisane tylko ma byc AB = 12 reszta dobrze
27 kwi 16:32
27 kwi 16:32
miśka: z pewnego kola odciato 3 odcinki kola cieciwami Ab.Bc.Ac i w ten sposob otrzymano trojkat
ABC w ktorym kat CAB=60 a boki maja dlugosc AC=15 AB=12 .Oblicz pole jednago powstalego
odcinka kola niebieska kreska to R czerona prosta 12 niebieska prosta 15 szara prosta a
zielony kat 60 stopni rozowe proste R
27 kwi 16:33
M.: pisze ci przeciez ze patrze na ten 2 oj...
27 kwi 16:33
miśka: i patrz na rysunek 2 i 3 ewentualnie bo tam jest zaznaczony wycinek na to 1 wogole nie
patrz!
27 kwi 16:34
miśka: i jak?
27 kwi 16:35
M.: NIE PATRZE NA TO PIERWSZE WOGOLE ALE I Z TEGO 2 MALO CO ROZUMIEM WIEC GO NIE ZROBIE nast
razem czytaj uwaznie
27 kwi 16:39
miśka: z/w za 4 min
27 kwi 16:39
miśka: heh co nie rozumiesz
27 kwi 16:40
miśka: z pewnego kola odciato 3 odcinki kola cieciwami Ab.Bc.Ac i w ten sposob otrzymano trojkat
ABC w ktorym kat CAB=60 a boki maja dlugosc AC=15 Bc=12 .Oblicz pole jednago powstalego
odcinka kola czerona prosta 12 niebieska prosta 15 szara prosta a zielony kat 60 stopni
rozowe proste R
27 kwi 16:41
miśka: troche mi do dupy to wyszlo bo poprostu wskoczyl mi inny rysunek za 1 razem nie moj i
dlatego a kopjowalam tekst i nie zauwazylam ze tam mialam inne kolory
27 kwi 16:42
miśka: sory;−|
27 kwi 16:42
miśka: ktos pomoze?
27 kwi 16:47
miśka: tu
27 kwi 16:57
miśka: tylko wazny rysunek to rysunek 2 i 3 i opis ten
z pewnego kola odciato 3 odcinki kola cieciwami Ab.Bc.Ac i w ten sposob otrzymano trojkat
ABC w ktorym kat CAB=60 a boki maja dlugosc AC=15 Bc=12 .Oblicz pole jednago powstalego
odcinka kola czerona prosta 12 niebieska prosta 15 szara prosta a zielony kat 60 stopni
rozowe proste R
27 kwi 16:58
miśka:
27 kwi 16:58
@Basia: Napisz mi który to odcinek. Przy AB, przy AC czy przy BC.
27 kwi 17:00
miśka: ale co wsyzstko widac na 2 rysunku?
27 kwi 17:01
miśka: i AB=12
27 kwi 17:02
miśka: najpierw skozystalam z tw cos aby wyznaczyc a
27 kwi 17:03
miśka: potem z tw sin
27 kwi 17:03
miśka: zeby r
27 kwi 17:03
@Basia: Nic nie widać ! W tym problem. Teraz znikam. Będę za godzinę.
27 kwi 17:07
miśka: to narysun sobei wedlug tresci sama boze...
27 kwi 17:09
@Basia:

AB = 12
AC=15
α−=60
o który odcinek chodzi ? niebieski, zielony czy fioletowy ?
27 kwi 18:50
M.: o ile sie nie myle to jej chodzilo o ten niebieski ,,odcinek" tudziez wycinek
27 kwi 18:58
@Basia: Jeżeli nie odpowiada nie będę się wysilać.
27 kwi 19:01