funkcje i obliczenie dla f(x0)
mago: Dana jest funkcja:
| | ⎧ | x3, gdy x∊(−∞;−2] | |
| | ⎜ | | |
| f(X)= | ⎨ | U2−1Ux2+1, gdy x∊(−2;3] |
|
| | ⎜ | | |
| | ⎩ | −x2, gdy x∊(3;+∞) | |
Oblicz f(x0), jesli x0 ∊{−3,−2,−1,0,1,2,3,4}
nie czaje....
28 maj 21:30
Patronus: po prostu oblicz wartość funkcji f w każdym z podanych punktów
np:
f(−3) = (−3)3 = −27
28 maj 21:37
mago: nadal nie wiem...,oblicze to i co dalje?
co z tego, ze f mi wyjdzie tyle i tyle, a co z tym co na gorze w nawiasie?
28 maj 21:59
Mila: Obliczając wartości musisz patrzeć z jakiego przedzialu argument i podstawiac do odpowiedniego
wzoru.
np.f(4)=−42=−16
nie wiem co tam napisałeś za wzór w środku dla przedziału (−2,3>.
28 maj 23:35