matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka przez części
Magda:
czy to rozwiązanie jest ok? ;> ∫cosx e
sinx
dx= e
t
dt = e
t
+C = e
sinx
+ C t=sinx
dt
dx
= cosx dt=cosxdx
28 maj 20:14
Krzysiek:
dobrze, tylko to jest rozwiązane przez podstawienie, nie przez części
28 maj 20:21