matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne !!1 pomoc
ami:
tg( −1/3 x − 60 stopni ) = − √3 umie ktoś pomóc ! proszę
28 maj 19:37
Maslanek:
Eh... tg(...)=tg(−π/3) Stąd ... = −π/3 + kπ, k∊C.
28 maj 19:40