Wysokosc czworoscianu foremnego
Sylwia: jaka wysokosc bedzie mial szkielet czworoscianu foremnego zbudowanego z drutu o dlugosci
6 m

prosze o pomoc
27 kwi 15:18
Sylwia: jaka wysokosc bedzie mial szkielet czworoscianu foremnego zbudowanego z drutu o dlugosci
6 m
27 kwi 15:21
jasiu: krawedzie podstawy i boczne beda mialy po 1 cm
27 kwi 15:29
imię lub nick: H=√23 ?
27 kwi 15:30
jasiu: V = a3√212 = √212
27 kwi 15:32
jasiu: i teraz z drugie wzoru bedzie sie to rownalo V= 13 * Pp * h
27 kwi 15:33
jasiu: Pp = a2√34 = √34
czyli 13 * √34 * h
√312 * h = √212
27 kwi 15:38
jasiu: h = pierwiastek z 23
27 kwi 15:39
imię lub nick: ewentualnie można to policzyć z trójkata utworzonego przez 2/3 wysokości podstawy,
wysokość ostrosłupa i krawędź boczną
27 kwi 15:41
samanto: ale wynik powinien wyjsc √6 dzielone na 3
27 kwi 19:42
Sylwia: nom wynik powinien wyjsc √6 dzielone na 3
27 kwi 20:34
27 kwi 20:56
imię lub nick: (usunięto niewymierność z mianownika)
27 kwi 20:57