dziedzina funkcji
mago: Okresl dziedzine funkcji:
a.) f(x)=4x+3
d.) f(x)=
√−6x+12
28 maj 19:20
Eta:
a) D=R
c) D= R\ {−1,1}
d) D= (−
∞, 2 >
28 maj 19:32
babyclon: a) x∊R
b) −2x + 5 ≠ 0
x∊ R / {5/2}
c) x2 − 1 ≠0
x≠1 i x≠−1
d) −6x+12>0
x<2
28 maj 19:32
Eta:
w d) x≤2
28 maj 19:35
mago: dzieki za odpowiedz co dziedzin funkcji,ale jak okreslic te funkcje? ich nazwy...i czy sie je
rysuje?
28 maj 20:46
mago: a i jeszcze dwie rozne odpowiedzi...jak to sie roziwazuje, zebym mogla sama to zrobic?
28 maj 20:48
mago: sorry,odpowiedzi te same jak widze,ale moze mi napiszecie dokladnie jak doszliscie do takich
rpoziwazan, bo ja w ogole tego nie czaje i dlaczego tak a nie inaczej wyszlo.
reszta jak przedtem − czy to rysujemy, jak je nazywamy.dokladnie
28 maj 21:01