matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie liniowe z parametrem
paramat:
a) (3c−2)x−d=0 b) x−a=x/b c) (5−a)x=b d) bx=a(b−x) POMOCY
Dane jest równanie z niewiadomą x. Przedyskutuj liczbę i rodzaj rozwiązań rówanania ze względu na wartości parametrów.
28 maj 17:40