Rachunki prawdopodobieństwa
Fps17: 1−−−Dane sa zdarzenia losowe A,B,Ω, dla ktorych P(A)= 23, P(B)=36, i P(A∪B)=1 wowczas
a\ P(A∩B)= 23,
b\ P(A∪ B)=12,
c\ P(A∪ B)=23,
d\ P(A∩B)=12,
2−−−Wiemy, że P(B')=34, P(A∩B)15 ,P(A ∪ B)13, wówczas P(A') wynosi ?
3−−−Ze zbioru liczb od 1 do 7 losujemy kolejno 2 liczby i zapisujemy w kolejności wylosowania.
Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania liczby podzielnej przez 5.
28 maj 17:23
down: Odp B
28 maj 22:03
Aga1.: 1)
P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
2)
P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
| 1 | | 1 | | 1 | |
| =P(A)+ |
| − |
| −−jak dobrze odczytałam niewyraźne wartości. |
| 3 | | 4 | | 5 | |
P(A)=
P(A
')=`1−P(A)=
dokończ.
29 maj 10:20