pomocy??!!
;): Wyznacz współrzędne punktów A i B,które należą do zbioru f(x) ∩ g(x), gdzie f(x)= −x2+5x−6,
g(x)=x2+2x−8
28 maj 16:53
picia: chodzi o czesc wspolna wiec przyrownaj obie funkcje.
28 maj 16:55
Basia:
po prostu należy znaleźć punkty wspólne wykresów tych funkcji czyli rozwiązać układ równań:
y = −x2+5x−6
y = x2+2x−8
−x2+5x−6 = x2 + 2x − 8
−2x2 + 3x + 2 = 0
Δ itd.
28 maj 16:56
Saizou : oblicz punkty przecięcia się wykresów tych funkcji
28 maj 16:56
Aga1.: Rozwiąż układ równań
y=−x2+5x−6
y=x2+2x−8
−x2+5x−6=x2+2x−8 (rozwiąż równanie kwadratowe)
y wyliczysz podstawiając wyliczone x
28 maj 16:56
;): czy x1 =0.5 a x2=2
28 maj 17:21
;): czy y1 wynosi y1=−3.25 a y2=0
prosze o wynik
28 maj 17:27
Mila: x1=−0.5?
28 maj 17:36
;): dlaczego?
28 maj 17:38
;): tak zapomnialam minusa napisac
28 maj 17:39